Parken bobler af frivilligbegejstring frem mod EURO2020

Cirka 600 entusiastiske mennesker lagde lørdag vejen forbi Danmarks nationalstadion i København for at blive godt klædt på til frivillig-rollen til EM i sommeren 2020.

Alle 600 frivillig-aspiranter blev i dag interviewet til én af over 20 forskellige funktioner, der skal bruges til næste sommer, når København sammen med 11 andre europæiske værtsbyer danner rammen om 60-års jubilæet for EM i fodbold.

”Vi ønsker at sikre, at vi matcher de frivilliges kompetencer med de rigtige opgaver. Og vi ønsker at få afstemt forventninger med det, vi kan tilbyde de frivillige til EM i Danmark næste år,” siger Lene Kryger Pedersen, Managing Director for EURO 2020 i København.

Hun understreger, hvor vigtige de frivillige er for EURO2020:

”De frivillige betyder alt. De frivillige er eventens nerve og er med til at gøre hele oplevelsen bedre - ikke kun for fansene, men også for hele EURO2020-organisationen. At de frivillige har en god oplevelse, når EM-slutrunden ruller i København næste sommer, er en af de vigtigste parametre, vi overhovedet kan måle på. Det er sådan, vi efterfølgende kan mærke, om det har været en god event,” siger Lene Kryger Pedersen.

Godt at møde andre frivillige
Som en helt praktisk del skulle alle frivilligansøgere også prøve den tøjpakke, som de kan trække over hovedet, når første EM-kamp spilles i Parken den 13. juni næste år.

En af de frivillige, som var forbi Parken, er Lea Lodahl Bidstrup, som havde en god dag:

”Det har været sjovt at møde organisationen bag EM og de andre frivillige og høre, hvorfor de gerne vil være med. Jeg glæder mig til samarbejdet med de andre frivillige og til at møde en masse fans og gøre mit til, at de får en fantastisk EM-slutrunde i Danmark,” siger hun.

1.100 har allerede ansøgt om at blive frivillig til EM i København, hvor der i alt skal bruges omkring 1.300 frivillige. Man kan søge om at blive frivillig til EURO2020 her.   

Facts om UEFA EURO 2020 i København

  • Fire af slutrundens i alt 51 kampe skal afvikles i Parken i København
  • De fire kampe vil være tre gruppekampe og en 1/8-finale
  • Kampene i København spilles lørdag den 13. juni, torsdag den 18. juni, mandag den 22. juni og mandag den 29. juni (1/8-finale)
  • Hvis Danmark kvalificerer sig, vil Herrelandsholdet spille to ud af tre gruppekampe på hjemmebane i Parken
  • Slutrundens resterende 47 kampe spilles i 11 andre storbyer på tværs af Europa - Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Dublin, Glasgow, London, München, Rom og Sankt Petersborg.
  • EURO2020 afholdes i 12 forskellige byer i 12 forskellige lande. Åbningskampen spilles i Rom den 12. juni og finalen spilles i London den 12. juli. I Danmark afholdes de fire kampe i et samarbejde mellem Dansk Boldspil-Union, Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen. Læs mere på copenhageneuro2020.dk.