Q&A

Man skal være fyldt 18 år senest den 1. maj 2020.

Måske vil der på et senere tidspunkt komme frivilligopgaver for folk under 18 år. Sker dette, vil det blive meldt ud via EURO2020 frivillig nyhedsbrevet, som du kan tilmelde dig her. Vi vil ligeledes gøre opmærksom på denne side.

Der skal bruges ca. 1300 frivillige i alt til EM i København. De 800 skal bruges omkring Parken, mens de resterende 500 skal bruges i Fan Zonen og rundt om i København til at skabe en fantastisk EM-stemning for alle de tilrejsende fans.

Du kan tilmelde dig frivillignyhedsbrevet her. Her vil vi løbende sende dig info omkring EURO2020 frivilligprogrammet.

Tilmeldingen til at blive frivillig lukker den 8. december 2019.

Vi vil løbende godkende frivillige efter den store interviewdag den 7. september 2019. Alle frivillige vil have fået at vide, om de er blevet godkendt, senest den 31. januar 2020.

Vagterne bliver som udgangspunkt mellem 6-8 timer. Men det afhænger af kamptidspunkterne, som vi først kender den 1. december 2019. Her begynder vi at udarbejde den endelige vagtplan.

 • En oplevelse for livet
 • Lækkert frivilligtøj fra Adidas
 • Oplæg og arrangementer udelukkende for frivillige før EURO2020
 • God frivilligmad
 • EURO2020 erindringsgave
 • Frivilligfest efter EURO2020.

Som frivillig ved EURO2020 vil du få en tøjpakke. I forhold til størrelser m.m. vil det være muligt at prøve tøjet til interviewdagen lørdag den 7. september og dermed få det i den rigtige størrelse.

Vi gør allerede nu opmærksom på, at der vil være forskel på tøjpakkerne, som de enkelte frivillige får, da tøjpakken vil afhænge af, hvilken funktion man som frivillig har.

Er det muligt at købe ekstra tøj til sit barn?
Nej, det vil ikke være muligt at købe ekstra tøj til sig selv eller sine børn. Kun frivillige ved eventen vil kunne få frivilligtøjet.

Alle frivillige vil få forplejning, når de er på vagt.

Den endelige vagtplan udarbejdes fra den 1. december 2019 til den 1. februar 2020. Grunden til, at den endelige vagtplan først kan gives efter den 1. december 2019, er, at lodtrækningen til EM-puljerne og dermed også kamptidspunkterne i Parken først kendes dér. Vi vil dog allerede, fra man er udpeget som frivillig, begynde at arbejde på din personlige vagtplan, så du hurtigst muligt kan få et overblik over dine vagter.

Nej, det er ikke noget krav, at du har været frivillig før. Bare du er åben for at få en oplevelse og være med til at skabe de bedste rammer for EURO2020, så er alle velkomne til at ansøge om at blive frivillig.

Nej, det er ikke et krav, at man skal være tilknyttet en fodboldklub for at være frivillig.

Alle frivillige skal ind til et interview. Vi holder løbende interview på EURO2020-kontoret i Parken henover efteråret.

Vi vil løbende, frem mod den officielle frivilligtilmelding åbner den 4. juni, beskrive alle frivilligopgaveområder.

Her er et overblik over nogle af de områder, hvor man kan blive frivillig omkring til EM.

Access Management

Accreditation

Broadcaster Services

Ceremonies

Commercial Operations

Event Transport

Guest Management & Protocol

Host Broadcast Logistics

Hospitality Production

ICT

Match Organisation

Media Services & Operations

Signage

Spectator Services At The Stadium

Sustainability

Technical Services

Ticketing

Venue Logistics

Venue Management

Mobility Makers

Volunteer Management

 • Tilmelding åbner den 4. juni 2019
 • Interviewdag i Parken lørdag den 7. september 2019
 • Der vil også blive afholdt løbende interviews fra midten af august, såfremt man ikke kan deltage den 7. september
 • Den endelige vagtplan udarbejdes fra den 1. december 2019 til den 1. februar 2020. Grunden til, at den endelige vagtplan først kan gives efter den 1. december 2019, er, at lodtrækningen til EM-puljerne og dermed også kamptidspunkterne i Parken først kendes dér. Vi vil dog allerede, fra man er udpeget som frivillig, begynde at arbejde på din personlige vagtplan, så du hurtigst muligt kan få et overblik over dine vagter
 • Frivillig Kick Off april/maj 2020
 • Træning i april og maj 2020. Alt afhængigt af, hvilken opgave man bliver udvalgt til, vil der være mere eller mindre træning, inden EM begynder.
 • EM i København fra den 13. juni til 29. juni 2020
 • Frivilligfest formentlig onsdag den 1. juli 2020.  
 • Man skal minimum kunne være til stede alle 4 kampdage. Derudover forventes der 1-2 ekstra vagter i løbet af hele perioden fra start juni til slut juli.
  Kampdage:
  • Lørdag den 13. juni 2020
  • Torsdag den 18. juni 2020
  • Mandag den 22. juni 2020
  • Mandag den 29. juni 2020
 • Man skal være fyldt 18 år inden den 1. maj 2020
 • Børneattest skal kunne forvises, hvis der spørges derefter. 

Vi vil ikke have mulighed for at dække frivilliges udgifter som f.eks. parkering, transport og overnatninger i forbindelse med EURO2020, men alle frivillige vil modtage forplejning, når de er på vagt.

Der vil blive lavet to frivilligcentre. Det ene vil være tæt på Parken, mens det andet vil være i Fan Zonen eller tæt derpå.

Alle frivillige vil få deres egen personlige akkreditering. Akkrediteringen vil give adgang til de områder, hvor man har arbejdsopgaver som frivillig. Det vil derfor være forskelligt fra funktion til funktion, hvor man som frivillig får adgang.

Skal jeg aflevere min akkreditering, hver gang jeg er færdig med min vagt?
Nej, som udgangspunkt vil du beholde din akkreditering i hele perioden, men akkrediteringen ikke må misbruges de dage, hvor man ikke har vagt. Hvis dette sker, vil akkrediteringen blive inddraget, og man kan ikke længere være frivillig til EURO2020.

Du vil ikke få mulighed for at se kampene i Parken, men i frivilligcenteret vil der være en storskærm, hvor du kan se EM-kampene, når du ikke er på vagt.  

Får man fribilletter?
Nej.  

Alle frivillige skal gennemgå træning inden EM. Afhængigt af, hvilken funktion du har, vil der være mere eller mindre træning. Du skal forvente 1-3 træninger, hvor noget også vil kunne være online. Online-delen vil man kunne tage på EURO2020-kontoret i Parken.  

Afhængigt af, hvilken funktion du har, kræves der forskellige niveauer af engelsk og dansk. Men det er ikke et krav, at du kan dansk.

Denne funktion besættes ikke af frivillige, så det er ikke en funktion, man kan søge om her.    

UEFA har lavet deres egen volunteer app, som vi vil bruge. Her vil du kunne finde alt lige fra din vagtplan, beskeder, hvem du skal være på team med, nyheder, kort, m.m. App’en vil blive introduceret tættere på EM.

I april 2020 vil der blive afholdt en frivillig kick off event.  

Fandt du ikke dit svar, så er du velkommen til at kontakte os på frivillig@dbu.dk